Jak pečovat o pleť v rouškovém období?

Pár hodin v roušce a Váš obličej je plný pupínků, díky kterým si připadáte jako puberťak? Nezoufejte, Vaše pleť se opět vrátí do normálu, můžete ji ale trošku dopomoct! 

1) Pravidelně se odličujte - ráno i večer! A ano.. i když jste nebyla celý den nalíčená..

Proč? Protože převážne v tomto období je velice důležité si pleť pravidelně čistit od nečistot, které se na našem obličeji usazují a napomáhají tak k tvorbě pupínků. Je tedy důležité, si každé ráno i večer pleť očistit. V tomto období je vhodné volit produkty s antiseptickými účinky (tea tree olejíčky, med, rozmarýn..) zabraňujete tak vzniku nežádoucího akné. Vhodná je tedy naše jemná čistící pěna pěnilka, díky které máte pleť očištěnou raz, dva..

2) Hodně pijte

Voda celkově pročišťuje naše tělo a stejné účinky má i na naši pleť, dopřejte si minimálně 2litry vody denně. Zahrnout můžete i různé bylinkové neslazené čaje, které podporují očistu pleti. (Přeslička rolní a Rakytník řešetlákový mají příznivý vliv na normální stav pokožky. Kopřiva přispívá k osvěžení těla. Rakytník působí jako antioxidant. Černý bez přispívá k vylučování - pročištění těla. Heřmánek a sedmikráska přispívají k normálnímu stavu pokožky.)

3) Vyměňujte povlak na polštář, ručníky..

Je důležité pravidelně vyměnovat a prát textílie, se kterými přichází naše pleť do kontaktu nejčastěji, aby se na ni nemnožili bakterie a nečistoty, které vytváří akné.

4) Pravidelně hydratujte obličej

I mastná pleť potřebuje správný denní krém. U akné platí 2 zásadní pravidla - čistit a hydratovat. To je klíč k tomu, jak nad akné vyhrát. Jak čistit zvenku i zevnitř jsem Vám již prozradila, ale jak hydratovat? Zvolte si správný denní krém, který dodá vaší pleti potřebné složky, ochrání ji před nežádoucími vlivy (prochladnutí, mráz, sníh, nečistoty, UV záření..) Díky správné hydrataci předcházíme i vzniku vrásek. Naše kůže, a převážně na pleti, je velice slabá a často bývá přetěžována makeupem. Pokud ale chceme, aby náš makeup vypadal skvělě, musí vypadat skvěle i podklad na který makeup nanášíme. Pokud bude mít malíř popraskané a špinavé plátno, tak z něj nikdy neudělá nejkrásnější obraz světa. Důležité je tedy věnovat se naší skincare stejně tak jako následnému líčení. A hloubková hydratace zabrání suchým místům (tvorba vrásek) ale i mastným místům (tvorba akné). Brzy budete moct vyzkoušet i naše přírodní pleťové krémy, které budou již brzy v nabídce!

Pokud nemusíte, nezatěžujte obličej makeupem, nikdy ale nezapomínejte na hydrataci krémem. Díky němu je Vaše pleť chráněna stejně tak, jako po nanesení makeupu, který také odráží UV záření. 

5) Roušky perte, vyměňujte - pravidelně!

Pravidelnou výměnou také zabráníte rozmnožování pupínků..

6) Až situace dovolí, zajděte za svoji kosmetičkou, která Vám pleť hloubkově vyčistí!

Mezitím si můžete udělat domácí spa s naší pečující maskou Hortenzií!