O Marielli

O nás

Tato kosmetická značka vznikala současně s otevřením mého prvního kosmetického salonu v Mladé Boleslavi. Stejně tak jako salon byla i tato značka můj velký sen. Přála jsem si vytvořit takový produkt, ke kterému se moje zákaznice budou s oblibou vracet. Za vytvořením takového produktu je ale spousta práce, která zůstane zákazníkovi vždy skrytá, od papírování a certifikací po samotnou výrobu a balení produktů k odeslání. Celý tento proces trval pár měsíců a já jsem ráda, že Vám dnes mohu představit značku Marielli!

Co je na uvedení značky nejtežší?

Pro mě osobně to byl název značky. Nechtěla jsem nic obyčejného, ale naopak ani nic složitého, co by si nikdo nezapamatoval, a tak jsem strávila večer s filmem, počítačem a mojí maminkou a snažily jsme se dohromady nějaký název vymyslet.. Natalique? Natality? Marion? Návrhů bylo opravdu hodně, vyhrát ale mohl jen ten nejlepší. Nakonec jsme využily mé prostřední jméno - Marie, které jsem dostala po své babičce a přidaly jsme název mého salonu Natalli, a tak vzniklo Marielli. 

Jak jsme vymýšleli názvy prvních produktů?

Názvy samotných produktů byly o něco jednodušší. Věděla jsem, z čeho se produkt skládá, jakou bude mít barvu i konzistenci. Pojmenovat produkty podle názvů květin mě napadlo velice rychle, jelikož je moje kosmetika vyráběna pouze z přírodních surovin, z bylinek a vůní květin. U některých to byl ale také celkem oříšek, naštěstí mám šikovné kamarády a kamarádky, které se studiem květin zabývají, a tak se nám podařila objevit třeba i černá květina - kominíček. Jak trefné pro černou masku, při které po nanesení vypadáme jako od sazí, že? 

O značce Marielli

Proč jsem vůbec tuto značku zakládala? Často jsem se setkávala s kosmetickými produkty v drogériích ale i v parfumériích, které byly vydávány za "přírodní", ale na zadní straně produktu bylo složení tak dlouhé, že by z něj šla vydat kniha. Četla jsem několik knih o složení kosmetiky, o škodlivých látkách a jak na ně naše pokožka reaguje. Rozhodla jsem se, že bych svým klientkám chtěla nabídnout něco navíc, chtěla jsem, aby měly jistotu, že produkt, který si koupí je opravdu naplněn pouze prospěšnými látkami. A tak jsem začala zkoušet různá složení, různé oleje, různé vůně a plně se ponořila do míchání kosmetiky. A nakonec se to podařilo! Podařilo se mi u každého produktu vymyslet takové složení, které je vhodné pro pleť a zároveň plní svou funkci! Netušila jsem ale, že za takovou značkou je toho mnohem více.. Najít vhodný obal, papírování, papírování, papírování, najít vhodný materiál na etiketu, najít vhodné dodavatele a tak dále.. Naštěstí kolem sebe mám spoustu šikovných a talentovaných přátel a členů rodiny. Moje kamarádka Johanka se ujala designu etiket a pomáhala mi s prvními příspěvky na Instagramu a s prvním focením produktů. V Johanku mám od začátku naprostou důvěru, ještě mi neposlala návrh, který by se mi nelíbil, buď mě moc dobře zná, a nebo se prostě vždy jen trefí do mého vkusu a přesně ví, jak bych si takový produkt představovala. Můj tatínek mi dával rady ohledně podnikání, sestra Verunka s jejím manželem zase rady ohledně eshopu, marketingu, propagace a tak dále. Verunka taky samozřejmě kosmetiku pravidelně testuje a vymýšlí další produkty. Můj přítel mi pomáhal s finanční stránkou a také s výrobou! A tak v tomto složení pokračujeme dále a snažíme se vyvíjet něco, z čeho budou mít radost i všichni naši klienti!

Stejně tak jako u složení produktu jsem se i u obalových materiálů řídila tím, že méně je opravdu více. Snažila jsem se vybírat takové obaly, které budou v souladu s přírodou a které se budou i snadno používat. Zároveň jsem myslela i na balení a odesílání zásilek, u kterých jsem se snažila množství použitého materiálu opravdu snížit na minimum. 

 

 

Závěrem bych chtěla poděkovat všem, co mi s moji značkou pomáhali. Rodičům za rady, podporu a trpělivost, Johance Bázlerové za pomoc s marketingovou stránkou - od etiket, přes Instagram až po focení! (Instagram @aeoy__studio), příteli za pomoc při výrobě, při míchání a při všech možných propočtech a výpočtech a všem kamarádkám, které s ochotou testovaly všechny produkty co jsem jim dávala a dobrovolně se přihlásily a propůjčily mi své tváře jako modelky. Děkuji Vám!