Jak používat masážní srdíčko Gua sha?

Gua Sha je tradiční čínská pomůcka k masáži těla i obličeje. Pomáhá definovat rysy obličeje, což vede k mladší a zářivé pleti.
Používejte v kombinaci s naším krémem. Gua Sha je malý zázrak, který tě zbaví toxických látek, oteklých víček a příjemně prokrví pokožku nejen obličeje ale celého těla. Navíc redukuje vrásky a obnovuje přirozené kontury tváře. Masáž má pozitivní vliv i na psychiku a výrazně snižuje napětí v obličeji. Dejte tomu tak 10-12 dní a pocítíš to na vlastní kůži :)

Jak používat gua sha?

1) TLAK - Jemný tlak používáme v případě, kdy chceme pleť rozzářit a jemně vyhlazovat vrásky. Přitlačit můžeme v místech, kde chceme uvolnit svalstvo, ale vždy jen tak, aby nám to bylo příjemné.

2) TAH - Každý tah opakujte 2-3x.

3) PODKLAD - Před masáží si vždy vyčistěte obličej a opláchněte i srdíčko. Následně naneste jeden z našich krémů. 

Postup masáže:

1) KRČNÍ PÁTEŘ - Jako první promasírujte krční páteř. Přiložte srdíčko na páteř tak, aby byla páteř vložena do výřezu srdíčka. Přiložte co nejníže to půjde a táhněte směrem k temenu hlavy až k linii vlasů. Soustřeďte se hlavně na hladký tah a váš dech a opakujte cca 3x. 

2) TRAPÉZOVÝ SVAL - Od ramene hladkou dlouhou stranou vedeme tah směrem k linii vlasů po linii šíje. Aplikujeme na obě ramena 3x.

3) LYMFA - Provádíme stranou, která je nám nejpříjemnější. Při otočení hlavy na stranu se nám ukáže největší lymfatický tok, ten odpovídá i za otoky v obličeji. Zde se pohybujeme jemně nahoru a dolu, poslední tah je vždy dolů. Opakujeme na obou stranách 3x. 

4) DRUHÁ BRADA - Zakloníme hlavu a použijeme stranu s výřezem a přejíždíme zespodu nahoru po krku až na bradu.

5) KONTURY OBLIČEJE - Přiložíme stranu která je ná nejpříjemnější a přejíždíme po konturách obličeje od brady po ucho. 

6) TVÁŘ - Stranou která je nám nejpříjemnější táhneme od středu obličeje, čili od nosu, směrem k linii vlasů po celé tváři a následně i na spánku a v oblasti obočí.

7) ČELO - hladkou stranou přejíždíme po čele směrem od obočí k linii vlasů a vyhlazujeme tak jemné vrásky.